SAP TM Interview Questions and Answers

1.What Is Sap Transportation Management?

Ans :SAP TM is a nice-in-class Transportation Management System designed to control all elements of transportation methods inside your company, together with transportation planning and optimization, freight tendering and charge management.  SAP TM covers the whole variety of modes of shipping (air, ocean, rail and street) and is designed for each Shippers and Logistics Service Providers.

 2.How Is Sap Transportation Management Different From The Sap Erp Logistics Execution Transportation Solution (le-tra)?

Ans :In fashionable, SAP Transportation Management contains all of the capability of SAP ERP LE-TRA plus many additional capabilities, including complete transportation area and lane control, freight tendering, collaboration portal, transportation and route optimization, and plenty more.  SAP TM is certainly a quality-in-class Transportation Management System imparting specialised functionality for all predominant modes of transport constructed on pinnacle of very bendy and extendable technical platform.

3. What Sap Systems Have Integration Capabilities With Sap Transportation Management?

Ans :The following SAP structures integrate with SAP TM out-of-the-container:

SAP ERP / ECC
SAP Customer Relationship Management (CRM)
SAP Extended Warehouse Management (EWM)
SAP Event Management (EM)
SAP Process Integration / Process Orchestration (PI / PO)

4.Is Sap Process Integration (pi) Necessary For Sap Transportation Management Implementation?

Ans :Do you already use SAP Process Integration (or Process Orchestration) on your SAP landscape? If so, it is a superb idea to use SAP PI for integration among SAP ERP and SAP TM as properly.  If no longer, then maximum of integration among SAP TM and SAP ERP may be achieved via point-to-factor web services (WSRM), basically connecting the two structures at once, fending off using SAP PI.  The one important exception to this rule is the combination of SAP TM freight orders with shipment documents in SAP ERP, which presently can only be done via SAP PI.  You may want such cargo integration if you utilize SAP ERP Warehouse Management and depend on shipment files to perform a number of the warehousing approaches, which includes loading.

5.. What Are The Various Qualifier Option Or What Are The Various Import Options?

Ans :There are six import options
1. Leave shipping request in queue for later import
2. Import delivery request once more
three. Overwrite originals
four. Overwrite objects in unconfirmed upkeep
5. Ignore unpermitted shipping kind
6. Ignore predecessor family members

6.What Are The Three Approval Steps You Need To Follow As A Part Of Approval Procedure In Qas?

Ans :

1. To be authorized by system administrator
2. To be accepted with the aid of department
3. To be authorized through request owner

7.What Is A Standard Transport Layer In Sap ?

Ans :This describes the shipping route that the data from the improvement systems follows.

8.What Are The Various Configuration Methods Available In Stms?

Ans :

1. Single machine configuration
2. Development and Production structures

9..What Are The Two Editor Modes In Which We Can Configure The Sap Transport Routes?

Ans :

1. Graphical Editor
2. Hierarchical Editor

10. What Is Sap Transport Domain?

Ans : All R/three structures which are deliberate to manipulate centrally the use of TMS shape a shipping domain.

11.What Is A Sap Transport Group?

Ans :SAP systems that percentage a commonplace shipping directory tree form a delivery group.

12.How Can You Tell If A Transport Entry Is In The Process Of Being Imported In Sap ?

Ans : Added on June eleventh 2015 by <name>
Use table TRBAT to test if the shipping is in development.

13.What Are The Common Transport Errors In Sap ?

Ans :Below are the not unusual errors in SAP transport control

Return code four : Imported with warnings 

Generation of software, columns or row lacking .

Return code 8 : Imported with mistakes 

Syntax error
Program generation error
Dictionary activation mistakes or technique execution blunders 
Return code 12 : Indicates Import Cancelled 

Program cancelled due to job
Import cancelled because of item missing
Import cancelled due to object not active 
Return code 18 : Indicates Import Cancelled

Due to device down even as import
Due to person expired at some point of import
Due to inadequate roles or authorization
SAP SD Interview Questions

14.How Is Sap Transportation Management Licensed By Sap?

Ans : SAP Transportation Management does require extra licensing to be bought.  It is presently primarily based on the overall transportation spend in bucks to be managed via the SAP TM solution.  Contact your SAP account government or Value Add Reseller (VAR) for in addition information.

15.What Is A Typical Duration And Cost Of An Sap Transportation Management Implementation?

Ans :An common SAP TM implementation takes 6-three hundred and sixty five days to complete and will cost between $800,000 and $1,500,000 in consulting expenses.  SAP software licensing is likewise required .  These are just preferred guidelines.  Actual prices vary substantially primarily based at the scope and length of each task.

16.Does Sap Tm Support Transportation Planning Of Power Units (aka Tractors), Trailers And Drivers For Private Fleet?

Ans : Yes.  SAP Transportation Management has supported detailed planning of trailers seeing that nine.0 launch via the usage of non-compulsory Trailer Unit files.  Trailer Units enable the modeling of complex trailer scenarios which includes drop-and-hook and trailer change, however they do introduce a further document into the transportation planning manner, so cautious attention has to receive to whether or not the extra transactional complexity is justified by way of the enhanced making plans abilties. When brought, the Trailer Unit document turns into liable for monitoring the motion of the trailer, while the Freight Order report is liable for tracking the movement of the strength unit and driving force(s).

17.Is There A Way To Provide External Carriers With Access To Sap Transportation Management Information And Transactions?

Ans : Certainly.  One of the incredible new capabilities of SAP Transportation Management nine.1 is Collaboration Portal, which lets in external companions (such as providers) to get entry to relevant SAP TM information and transactions thru an externally facing web portal.  Here is a extremely good report with sample screenshots describing the Collaboration Portal capability.

18.Does Sap Transportation Management Require The Use Of Sap Event Management?

Ans :No.  SAP Event Management (EM) can optionally be utilized in tandem with SAP Transportation Management to seize and disclose distinctive statistics round anticipated and actual events (as an example, planned vs. Actual arrival time at a prevent).  Plenty of SAP TM implementations are accomplished with out using SAP EM.

19.Does Sap Transportation Management Come Bundled With Geographical Information Systems (gis) Capabilities?

Ans :SAP TM does no longer have good sized GIS skills built in.  Typically, SAP TM is incorporated with third birthday celebration GIS answers for geo-coding, geo-routing (distance and duration determination) and visible map show.  SAP TM helps integration with all important GIS vendors, inclusive of ALK’s PC Miler, Rand McNally and HERE (formerly referred to as NAVTEQ).  Most GIS answers do require extra software program licensing for effective use, however it is generally a reasonably small amount in comparison to the SAP TM software licensing costs.